Effie

Gyakran ismételt kérdések

Mikor minősül egy pályázati anyag teljesnek? Kapok visszaigazolást a leadásról?
Minden nevező kizárólag az online nevezési rendszerben adhatja le a pályázati anyagát. A jelentkezés nem minősül teljesnek, amíg minden információ (a nevezési díjjal együtt) leadásra nem kerül online és a nevezési díj összege átutalással be nem érkezik a Szervezők számlájára (legkésőbb 2018. augusztus 30. 12:00-ig minden Effie pályázati anyagot be kell adni, és a nevezési díjnak be kell érkeznie.) Miután kitöltötte és leadta a pályázati anyagát az online nevezési rendszerben, megerősítő e-mailt küldünk a kapcsolattartóként megjelölt személynek.

Melyik kategóriában nevezzem a pályamunkámat?
Tekintse át az Effie weboldalán található kategóriadefiníciókat.

Nevezhetek egy pályamunkát több kategóriában is?
Igen. Külön jelentkezési lapot kell kitölteni, külön mintát kell benyújtani a kreatív anyagból, és minden nevezési kategóriához külön-külön be kell fizetni a nevezési díjat.Minden pályamunkát az adott kategória követelményeihez kell igazítani a lehetséges mértékben. A zsűri gyakran elégedetlen, amikor egy pályamunka nyilvánvalóan nem passzol a bírált kategóriába, vagy szó szerint ugyanazt olvassák többedszer más-más kategóriánál. Az Effie Magyarország fenntartja a jogot a nevezett munkák másik kategóriába sorolására, a kategóriák felosztására, átfogalmazására, illetve adott esetben akár vissza is utasíthatja a nevezést.

Mekkora lehet a pályamunka maximális terjedelme (pl. szószám)?
Az egyes kérdésekhez maximális szószámot/karakterszámot is megszabtunk, amelyeket az online nevezési rendszerben feltüntettünk, az adott szövegboxok jobb alsó sarkában.

Nevezhetek olyan tevékenységet, amely az érvényességi időszak előtt indult?
Hamarabb is kezdődhetett a kampány, de a megadott időintervallumban (2017. január 1. és 2018. július 31. között) futnia kellett, és a pályázónak az adott időszakra vonatkozó adatokat kell megadnia. A zsűri csak az érvényességi időszakon belüli eredményeket veszi figyelembe. Az azt megelőző időszak adatai csak a munka előzményeinek bemutatására használhatók. 2018. július 31. utáni eredmények nem nyújthatók be a 2018-es Effie versenyre.

Van bármilyen fontos nevezési feltétel, amelyről érdemes tudnunk?
Az Effie verseny MINDEN ügynökség és hirdető előtt nyitva áll, függetlenül annak méretétől és helyétől. A 2018-es Effie-n való részvételhez a pályamunkának Magyarországon kellett futnia 2017. január 1. és 2018. július 31. között. Az Effie-n történő indulásnak szigorú nevezési feltételei vannak. A szabályokkal kapcsolatos további információkat az Effie weboldalán találja.

Ki nevezhet a versenyre?
Minden olyan cég (pl. ügynökség, ügyfél, médiavállalat) nevezhet, amelynek Magyarországon, a megadott érvényességi időszak során kampánya futott, kommunikációs aktivitása/eseménye volt. Függetlenül attól, melyik vállalat veszi fel a fő pályázó szerepét, fontos, hogy a nevező cégnek legyen engedélye a pályázati anyag benyújtására, és megfelelően tüntesse fel az alkotók között az összes olyan céget, amely közreműködött a pályamunka létrejöttében.

Egy másik ügynökséggel dolgoztam együtt a pályázati anyagon. Hogyan tüntessem fel őket az alkotók listáján?
Az alkotók listáján minden olyan kreatív és stratégiai partnernek szerepelnie kell, akik hozzájárultak a marketingkommunikációs tevékenységhez. Az online nevezési felületen nyolc cég megnevezésére van hely. Az ügyfelet és legalább egy vezető ügynökséget mindenképp meg kell nevezni. Maximum két vezető ügynökséget nevezhet meg. A második vezető ügynökség vezető társügynökségként fog szerepelni.

Kérjük, hogy minden pályázó egyeztessen saját vállalati/kommunikációs irodájával és a megjelölt partnercégek irodáival, illetve PR-osztályukkal, hogy minden ügyfél és ügynökség neve megfelelően szerepeljen. Ezeket az információkat a közreműködő cégekhez is el kell juttatni. Látogasson el az effieindex.com oldalra, ahol ellenőrizheti, hogyan szerepelt a listán a cég irodája a korábbi években.

Ha a pályamunka döntős vagy díjazott lesz a 2018-es Effie-n, a megadott alkotók listáját felhasználjuk a 2018-as Effie Hatékonysági Index eredményeinek összesítésénél. Mivel a vezető és közreműködő cégek különböző pontértéket kapnak, lényeges, hogy minden márkát és céget megfelelően tüntessenek fel a nevezéskor.


Milyen titoktartási szabályzat vonatkozik az írásos pályaművekre?
Az Effie titoktartási szabályzata az Effie weboldalon olvasható.

Szeretnék zsűritag lenni. Hogyan jelentkezhetek?
Zsűritagnak lenni az egyik legjobb mód arra, hogy lássuk, milyen értéket képvisel a díj. A zsűritagok értékelik a lehetőséget, mert így megtapasztalhatják, hogyan működik a siker a saját „Termék/szolgáltatás” kategóriájukon kívül (legtöbbször jó ötletekkel is gazdagodnak, amelyeket saját kategóriájukban is alkalmazhatnak), és új kapcsolatok létesítésére is remek alkalom.
Az Effie-zsűritagok kiválasztása meghatározott kritériumok szerint történik, hogy így kiegyensúlyozott zsűri testületek jöhessenek létre, amelyek valamennyi terület szakértelmét képviselik mind az ügyfeleket, mind az ügynökségeket, médiumokat, kutatást, oktatást illetően. A szervezők nem tudják szavatolni, hogy minden jelentkezőből/jelöltből zsűritag válik. A jelentkezési lap kitöltésével azonban a javasolt nevek felkerülnek az Effie jelöltjeinek listájára. Az Effie aktívan támogatja a részvételt a szakma minden területéről. Zsűritagnak történő jelentkezését az Effie weboldalon teheti meg.

Eseménynaptár

2018. évi Effie döntőbe jutott alkotásainak rövid összefoglalói: letöltés

Támogatók

Együttműködő partnerek

AWARDING IDEAS THAT WORK ®
© Effie Worldwide, Inc. All Rights Reserved. Effie is a registered trademark / service mark of Effie Worldwide, Inc.
MAKSZ     IAA
X
Szöveg