Elismerés az Effie 2018-as döntőseinek - Értékelt a szakmai grémium

Az egyedülálló szakmai versenyen hatékony marketingkommunikációs aktivitásokkal neveztek idén is a versenyzők, közülük a leghatékonyabbak jutottak a döntőbe, amiért nagy elismerés illeti őket. Ezzel a teljesítménnyel már biztos pontszerzők a nemzetközi Effie Index világranglistán.

A kommunikációs iparág jeles képviselőinek részvételével november 9-én tartják a Várkert Bazárban a 17. Effie Díjátadó Gálaestet - a Budapest Bár zenei közreműködésével. Az ünnepi eseményen derül majd ki, közülük kik kapják a 2018. évi Bronz-, Ezüst-, Arany- és Platina Effie-t. A szervezők idén a fiatal (25 év alatti) pályakezdő marketingkommunikációs szakembereknek is lehetőséget biztosítanak a Gálán való kedvezményes részvételre.

Az 51 éve alapított, a világ 51 országában megrendezésre kerülő reklámhatékonysági versenyt Magyarországon 2002 óta rendezi meg a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ). A nevezés feltételeit és zsűrizését tavaly újították meg a szervezők – az Effie Worldwide iránymutatásai alapján. A pályázóknak, azaz a hatékony kampányok alkotóinak tartalmilag és formailag strukturáltabb, ugyanakkor teljesebb körű és részletesebb kampány-bemutatást előíró nevezési dokumentációt kellett benyújtaniuk ezúttal is. A pályaművek értékelése elmélyültebb zsűrizési folyamatot igényelt, amely idén is 2 fordulóban zajlott, közel 100 hazai marketingkommunikációs szakember bevonásával.

Az Effie az egyetlen olyan szakmai megmérettetés, ahol a marketing célok hatékony megvalósítása áll a középpontban. Az Effie megkérdőjelezhetetlen szakmai elismertsége többek között a széles iparági tudásra épülő alapos és minden részletre kiterjedő zsűrizésnek köszönhető. Ennek tükrében már a döntőbe jutás is kiemelkedő teljesítmény, hiszen a benevezett hatékony kampányok közül továbbjutók minősültek a leghatékonyabbaknak, pályaműveik pedig a legsikeresebbeknek. Az elismeréseket és a Bronz-, Ezüst, Arany díjakat valamint a Platina Effie-t a november 9-i Gálaesten adják majd át.

2018-ban a legtöbb döntős pályamű a Bevezető kampány, a Hosszútávú hatékonyság, a Szezonális marketing, és a „Doing good”kategóriákból került ki.

A Felügyelőbizottság tájékoztatása szerint a fiatal, 25 év alatti pályakezdő marketingkommunikációs szakemberek invitálása a díjátadó ünnepségre azt a célt szolgálja, hogy ismerjék meg a hatékony kampányokat és sikeres pályaműveket felvonultató döntősöket, díjazottakat. Tapasztalják meg az Effie erejét, jelentőségét és csatlakozzanak a jövőben ők is a biztos tudással bíró, magukat bátran megmérettető szakemberekhez.

Shortlist: döntőbe jutott alkotások
Gála-jegyek: jegyigénylő lapDr. Pócsik Ilona
elnök
Reklám Világszövetség
(IAA) Magyar Tagozata
Aczél László
elnök
Magyarországi Kommunikációs
Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ)

Effie Díjátadó Gálaest
a kommunikációs szakma ünnepe világszerte

Inspiráló példák, gálaest díjakkal, elegáns vacsora, új üzleti kapcsolatok
mindez a 17. magyarországi Effie Gálán

2018. november 9-én 19.30 órakor a Várkert Bazárban,
a Budapest Bár zenei közreműködésévelDress code: creative black tie

Jegyekkel kapcsolatos információ: itt

A 25 év alatti szakmabeli pályakezdők részére külön ajánlattal készültünk! A hatékony kommunikáció iránti elköteleződést nem lehet elég korán kezdeni…


Kedves Pályázók!

Köszönjük a beküldött pályaműveket. A nevezési időszak véget ért. Amennyiben mégis adatmódosításra lenne szükség, augusztus 30-ig erre lehetőséget biztosítunk, 50.000 Ft + Áfa / pályamű késedelmi díj ellenében.

A zsűrizés első fordulója szeptember 11-én lesz.

Üdvözlettel,
az Effie Szervezőbizottsága


Effie index logo

Ismét a magyar ACG Reklámügynökség lett a leghatékonyabb független ügynökség a hatékonyság globális rangsorán, az Effie Index-en - széles nemzetközi mezőnyben, 49 országból érkezett eredmények összevetése alapján! Büszkék lehetünk rájuk – a kitartó és hatékony munka ez alkalommal is meghozta a nemzetközi sikert nekik - és nekünk :)

https://www.effieindex.com/
https://www.effieindex.com/ranking/overview.cfm


Kedves Pályázók, Zsűritagok, Ügyfelek és Ügynökségek,
Kedves Kollégák!

Tavaly megújult az Effie nevezési és zsűrizési rendszere és változott a díjkiosztás, de változások voltak a kategóriákban és egyéb nevezési feltételekben is. Az új versenykörülmények ösztönzőleg hatottak a szakmára: tovább növekedett a nevezések száma, sokan éltek a lehetőséggel és jelentkeztek zsűritagnak, a Díjátadó Gálaesten pedig ez alkalommal is szép számmal ünnepeltük együtt az elért szakmai sikereket. Köszönjük a pályaműveket az alkotóknak, az értékelésükhöz szükséges időt és szakmai tudást a zsűritagoknak, és az elkötelezett támogatást az Effie partnereinek!

A verseny folytatódik, idén már 17. alkalommal mérhetik össze tudásukat hatékonyság terén az iparági szereplők – legyen szó ügyfélről vagy ügynökségről. Reméljük, ez alkalommal is szép számmal érkeznek be pályaművek, hogy a 2 fordulós zsűrizési folyamat során a kommunikációs iparágat képviselő bírák az Effie standard-nak megfelelően értékelhessék azokat. A megújult rendszer szerint már a döntőbe jutás is komoly szakmai sikert jelent. Ezúttal is a döntősök közül kerülnek ki a bronz-, ezüst- és arany Effie-díjas pályaművek, az elismeréseket idén új helyszínen, a Várkert Bazárban adjuk át a díjazottaknak, november 9-én.

Az Effie világszerte értékeli és elismeri a sikeres és hatékony marketingkommunikáció minden formáját. 1968 óta az Effie - már 49 országban - a teljesítmény globális szimbólumává vált. Legfőbb pillérei az objektivitás, a függetlenség és az átláthatóság. Az Effie töretlen sikerének és elismertségének kulcsa a mindenkori magas szakmai elvárásoknak való megfelelés igénye, melyben mind a hirdetők, mind az ügynökségek partnerek.

A 2018.évi Effie versenykiírása, a hasznos információk és jó tanácsok alapos áttanulmányozása után eredményes versenyzést kívánunk!Dr. Pócsik Ilona
elnök
Reklám Világszövetség
(IAA) Magyar Tagozata
Aczél László
elnök
Magyarországi Kommunikációs
Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ)

Effie 2018 – indul a 17. szakmai megmérettetés a hatékonyság Oscar-díjáért

A tavaly sikeresen megújított magyarországi Effie idei kiírása és online nevezési felülete mostantól legkésőbb augusztus 16-ig elérhető minden olyan nevezni szándékozó számára, aki vállalja, hogy megméretteti munkáját a mindenkori magas szakmai elvárásokon alapuló Effie értékelési rendszere szerint. Workshopot a szervezők - a tavalyi nyertes pályaműről, a zsűritagok hasznos tanácsaival és az idei kiírás sarkalatos pontjaival – május 29-én tartanak a pályázók számára.

Nevezni a tavaly megújított kategóriákba ezúttal a 2017. január 1 – 2018. július 31. között Magyarországon futott bármilyen típusú, eredményes marketingkommunikációs aktivitásokkal lehet – az egynapos rendezvénytől a hosszabb kampányokig -, a lényeg a hatékonyság. A kiírás lehetőséget biztosít arra is, hogy a pályázatban bemutatandó nem publikus számadatok helyett viszonyszámot/arányszámot alkalmazzon a pályázó - a zsűritagok ezekből is fel tudják mérni az adott kampány eredményességét, hatékonyságát.

Hamarosan lehet majd az Effie weboldalon idén is zsűritagnak jelentkezni, a megadott szempontok és kritériumok figyelembe vételével.

A zsűrizés idén is két fordulóban, szeptemberben és októberben lesz, a díjátadó gálaestnek ez alkalommal a Várkert Bazár ad otthont november 9-én.

A díjátadó gálaestet követően a döntőbe jutott valamint díjazott pályaművek adatai bekerülnek az Effie Worldwide által 2011 óta megjelentetett, nemzetközi Effie Hatékonysági Index elemzésébe, amely megmutatja és rangsorolja a legeredményesebb ügynökségeket, iparági szereplőket és márkákat a világszerte megrendezett Effie hatékonysági versenyek eredményei alapján. Ez az évente megjelenő lista a marketinghatékonyság legátfogóbb globális ranglistájának számít. Az idei listát a tervek szerint júniusban publikálja az Effie Worldwide, az élmezőnynek várhatóan ez alkalommal is lesz magyar vonatkozása.

Az Effie díjat 1968-ban alapította New York-ban az American Marketing Association, 2008 óta az Effie Worldwide nonprofit szakmai szervezet a jogtulajdonos, jelenleg 51 országban rendezik meg a versenyt világszerte. Magyarországon 2002-ben, 16 évvel ezelőtt indította el a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ).

A 2018.évi magyarországi Effie támogatói: MTVA, Ringier Axel-Springer, CM Sales, Kantar Millward Brown, NewAgeAdvertising, rentIT, Várkert BazárReklám Világszövetség
(IAA) Magyar Tagozata
Magyarországi Kommunikációs
Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ)
Eseménynaptár
2018. május 29. 14.30
Workshop
Central Médiacsoport irodaháza
(Bp. III. Montevideo u.9.)
2018. szeptember 11.
Zsűrizés
2018. október 2.
Zsűrizés
2018. november 9.
Gálaest
Várkert Bazár

Támogatók, együttműködő partnerek

AWARDING IDEAS THAT WORK ®
© Effie Worldwide, Inc. All Rights Reserved. Effie is a registered trademark / service mark of Effie Worldwide, Inc.
MAKSZ     IAA
X
Szöveg