Effie Awards

Gyakran ismételt kérdések

Mikor minősül egy pályázati anyag teljesnek? Kapok visszaigazolást a leadásról?
Minden nevező kizárólag az online nevezési rendszerben adhatja le a pályázati anyagát. A jelentkezés nem minősül teljesnek, amíg minden információ (a nevezési díjjal együtt) leadásra nem kerül online és a nevezési díj összege átutalással be nem érkezik a Szervezők számlájára (legkésőbb 2019. július 15. 12:00-ig minden Effie pályázati anyagot be kell adni, és a nevezési díjnak be kell érkeznie.) Miután kitöltötte és leadta a pályázati anyagát az online nevezési rendszerben, megerősítő e-mailt küldünk a kapcsolattartóként megjelölt személynek.

Melyik kategóriában nevezzem a pályamunkámat?
Tekintse át az Effie weboldalán található kategóriadefiníciókat és annak alapján döntsön.

Nevezhetek egy pályamunkát több kategóriában is?
Igen. Külön jelentkezési lapot kell kitölteni, kreatív anyagokkal, összefoglalóval. Ez új nevezésnek minősül, új nevezési díj megfizetésével jár.

Minden pályamunkát az adott kategória követelményeihez kell igazítani a lehetséges mértékben. A zsűri gyakran elégedetlen, amikor egy pályamunka nyilvánvalóan nem passzol a bírált kategóriába, vagy szó szerint ugyanazt olvassák többedszer más-más kategóriánál. Az Effie Magyarország szervezői fenntartják a jogot a nevezett munkák másik kategóriába sorolására, a kategóriák felosztására, átfogalmazására, illetve adott esetben akár vissza is utasíthatják a nevezést.

Mekkora lehet a pályamunka maximális terjedelme (pl. szószám)?
Az egyes kérdésekhez maximális szószámot/karakterszámot is megszabtunk, amelyeket az online nevezési rendszerben feltüntettünk, az adott szövegboxoknál.

Nevezhetek olyan tevékenységet, amely az érvényességi időszak előtt indult?
Hamarabb is kezdődhetett a kampány, de a megadott időintervallumon belül (2018. január 1. és 2019. június 30. között) futnia kellett Magyarországon, a pályázónak a fenti időszakra vonatkozó adatokat kell megadnia. A zsűri csak fenti érvényességi időszakon belüli eredményeket veszi figyelembe. Az azt megelőző időszak adatai csak a munka előzményeinek bemutatására használhatók. 2019. június 30. utáni eredmények nem nyújthatók be a 2019. évi Effie versenyre.

Van bármilyen fontos nevezési feltétel, amelyről érdemes tudnunk?
Az Effie verseny MINDEN ÜGYNÖKSÉG és MINDEN HIRDETŐ előtt nyitva áll, függetlenül annak méretétől és helyétől. A 2019. évi Effie-n való részvételhez a pályamunkának Magyarországon kellett futnia 2018. január 1. és 2019. június 30. között. A nevezéssel kapcsolatos további információkat az Effie weboldalán találja.

Ki nevezhet a versenyre?
Minden olyan cég (pl. ügynökség, ügyfél, médiavállalat) nevezhet, amelynek Magyarországon, a megadott érvényességi időszak során kampánya futott, kommunikációs aktivitása/eseménye volt. Függetlenül attól, melyik vállalat veszi fel a fő pályázó szerepét, fontos, hogy a nevező cégnek legyen engedélye a pályázati anyag benyújtására, és megfelelően tüntesse fel az alkotók között az összes olyan céget, amely közreműködött a pályamunka létrejöttében.

Egy másik ügynökséggel dolgoztam együtt a pályázati anyagon. Hogyan tüntessem fel őket az alkotók listáján?
Az alkotók listáján minden olyan kreatív és stratégiai partnernek szerepelnie kell, akik hozzájárultak a marketingkommunikációs tevékenységhez. Az ügyfelet és legalább egy vezető ügynökséget mindenképp meg kell nevezni.

Ha a pályamunka döntős vagy díjazott lesz a 2019. évi Effie-n, a megadott alkotók listáját felhasználjuk a 2019. évi Effie Hatékonysági Index eredményeinek összesítésénél. Mivel a nevező és a további közreműködő cégek különböző pontértéket kapnak, lényeges, hogy minden márka és cégnevet megfelelően tüntessenek fel a nevezéskor!
Milyen titoktartási szabályzat vonatkozik az írásos pályaművekre?
Az Effie titoktartási szabályzata az Effie weboldalon olvasható.

Szeretnék zsűritag lenni. Hogyan jelentkezhetek?
Zsűritagnak lenni az egyik legjobb mód arra, hogy lássuk, milyen értéket képvisel a díj. A zsűritagok értékelik a lehetőséget, mert így megtapasztalhatják, hogyan működik a siker a saját „Termék/szolgáltatás” kategóriájukon kívül (legtöbbször jó ötletekkel is gazdagodnak, amelyeket saját kategóriájukban is alkalmazhatnak), és új kapcsolatok létesítésére is remek alkalom.

Az Effie-zsűritagok kiválasztása meghatározott kritériumok szerint történik, hogy így kiegyensúlyozott zsűri testületek jöhessenek létre mind a két fordulóban, amelyek valamennyi terület szakértelmét képviselik (ügyfeleket, ügynökségeket, médiumokat, kutatást, oktatást). A szervezők nem tudják szavatolni, hogy minden jelentkezőből/jelöltből zsűritag válik. A jelentkezési lap kitöltésével azonban a javasolt nevek felkerülnek az Effie jelöltjeinek listájára. Az Effie aktívan támogatja a részvételt a szakma minden területéről. Zsűritagnak történő jelentkezését az Effie weboldalon teheti meg.

Feliratkozás

Hírek, aktuális információk a 2020-as versenyről első kézből, elsők között.


Eseménynaptár

Effie Awards Hungary 2019 Évkönyv: letöltés

Effie Awards Hungary 2019 Platina/Arany/Ezüst/Bronz díjas alkotások: letöltés
Effie
Digital hungary
onbrands

Támogatók

Együttműködő partnerek

AWARDING IDEAS THAT WORK ®
© Effie Worldwide, Inc. All Rights Reserved. Effie is a registered trademark / service mark of Effie Worldwide, Inc.
MAKSZ     IAA
X
Szöveg