Effie

Elindult az Effie 2.0
Szezonális marketing és Branded content kategóriákkal bővülve

A megújult verseny végső nevezési határideje október 12. A szervezők idén két alkalommal is várják workshopon a nevezni szándékozókat a nevezést, zsűrizést érintő változások bemutatásával. Az Effie töretlen sikere és elismertsége a mindenkori magas szakmai elvárásoknak való megfelelés igényének köszönhető, melyben partnerek mind a hirdetők, mind az ügynökségek.

Világszerte a hatékony marketingkommunikációt díjazó verseny hazai kiírása szerint minden eredményes marketingkommunikációs aktivitás, megoldás nevezhető, legyen az teljes kampány vagy egy kampány részét képező egyszeri marketingtevékenység. Például vásárlói élmény, vírusmarketing, szájmarketing, direkt marketing, PR, rádió, televízió stb. – bármilyen médiummal, valamint azok bármilyen kombinációjával, bármilyen munkával lehet nevezni, amely bemutatja, hogyan teljesültek az ügyfél célkitűzései. A nevezés során bizonyítékokkal kell alátámasztani, hogy a választott stratégia bevált, az ígért eredmény teljesült.

Bármilyen hazai cég, vállalat (hirdető) vagy ügynökség pályázhat a kiírásban szereplő feltételekkel, a 2016. január 1. és 2017. augusztus 31. között Magyarországon bemutatott aktivitások nevezhetők. Új kategóriák: Szezonális marketing, Branded content.

Idén tartalmilag és formailag koncentráltabb nevezési dokumentáció online benyújtásával lehet indulni a versenyen, a titoktartási nyilatkozatot aláíró mintegy 100 fős zsűri két körben értékeli a pályaműveket. A kihívás, az ötlet, a stratégia megvalósítása, az eredmények és bizonyításuk javára súlyozott pontszámítási metódusban a kreatív megvalósítás kisebb súllyal szerepel – az Effie nem kreatív verseny. Ugyanakkor idén már az első körben is láthatják a zsűritagok a nevezésben szereplő kreatív anyagokat, korábban csak a második körben tekinthették meg. Az első körben kialakult pontszámok alapján, előre meghatározott ponthatár fölött kerülnek a döntőbe az alkotások. A döntő zsűritagjai arra is tehetnek javaslatot, hogy arany-, ezüst- vagy bronz-Effie díjra javasolják az adott pályaművet.

Idei újdonság az is, hogy a Szervezők lehetőséget biztosítanak a többéves szakmai tapasztalattal rendelkező, vezető beosztású iparági szereplőknek, hogy zsűritagnak jelentkezzenek – az Effie weboldalán tehetik meg, rövid szakmai önéletrajzuk és fényképük feltöltésével. A zsűrizésre október 17-én és 24-én kerül sor, az eredmények szerepelni fognak az Effie Worldwide által 6 éve létrehozott nemzetközi Effie Hatékonysági Index-ben. Az ünnepélyes Díjátadó Gálaestet november 22-én rendezik a Vigadóban.

Az Effie díjat 1968-ban alapította New York-ban az American Marketing Association, 2008 óta az Effie Worldwide nonprofit szakmai szervezet a jogtulajdonos. Magyarországon 2002-ben, 15 évvel ezelőtt indította el a Reklám Világszövetség (IAA) Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége (MAKSZ).

Támogatók, együttműködő partnerek

AWARDING IDEAS THAT WORK ®
© Effie Worldwide, Inc. All Rights Reserved. Effie is a registered trademark / service mark of Effie Worldwide, Inc.
MAKSZ     IAA
X
Szöveg