Effie Awards

Az Effie-ről

Megbízók és ügynökségek világszerte az iparág kiemelkedő, egyedülálló szakmai elismeréseként tekintenek az Effie-re, amely a sikeres és hatékony marketingkommunikáció minden formáját díjazza. 1968 óta a marketing Oscar-nak is nevezett Effie megnyerése a teljesítmény globális szimbólumává vált, ma már világszerte több mint 50 országban rendezik meg a versenyt. Magyarország 2002-ben csatlakozott az Effie-hez, a Reklám Világszövetség Magyar Tagozata és a Magyarországi Kommunikációs Ügynökségek Szövetsége közösen szervezi ezt a megmérettetést, amely a marketingkommunikáció alapvető célját, a hatékonyságot díjazza.

Az Effie célja az olyan, sikeres, hatékony marketingkommunikációs aktivitások és megoldások elismerése, amelyek az adott piaci környezetben maximálisan beváltották a hozzájuk fűzött reményeket: bizonyítottan teljesítették, sőt meghaladták az eredetileg kitűzött, világosan meghatározott célokat. Nem elég a sikeres aktivitás, a pályázat színvonalas, hatékony megírása ugyanilyen fontos! A pályázatok értékelése a célokkal szembeni teljesítmény objektív bizonyítékain alapul, melyeket két fordulóban vizsgál és pontoz a közel 100 fős szakmai zsűri, titoktartási kötelezettség mellett. Őket kell adatokkal, számokkal meggyőzni, plasztikus, felhasználóbarát formában, s erre mindössze 8 perc áll maximum rendelkezésre.

A beküldendő pályamű 4 részből áll, a végső pontszám kialakulásánál a „Kihívás”-ra, az „Ötlet”-re, a „Megvalósítás”-ra adott pontok 23,3%-23,3%- 23,3%-os súllyal, míg az „Eredmény” bemutatására adott pontok 30%-os súllyal számítanak. A súlyozás is mutatja: az Effie nem kreatív verseny. A hatékonyság a lényeg.

Már a döntőbe jutás is nagy eredménynek számít, ezért azt is díjazzuk, a bronz, ezüst, arany és platina Effie-vel együtt, a Díjátadó Gálaesten, a szakma ünnepén!

Eseménynaptár

2018. évi Effie döntőbe jutott alkotásainak rövid összefoglalói: letöltés
2019. június 17.
normál nevezési határidő
2019. július 1.
végső nevezési határidő
2019. július 15.
extra nevezési határidő
2019. november 15.
Díjátadó Gálaest
Digital hungary
onbrands

Támogatók

Együttműködő partnerek

AWARDING IDEAS THAT WORK ®
© Effie Worldwide, Inc. All Rights Reserved. Effie is a registered trademark / service mark of Effie Worldwide, Inc.
MAKSZ     IAA
X
Szöveg