Effie Awards

Nevezési kategóriák

 • Élelmiszer
  1. étel (friss/csomagolt/mélyhűtött ételek)
  2. snack (pl.édesség, desszert, jégkrém, keksz, chips stb.)
  3. egyéb
 • Ital
  1. alkoholos italok (pl.sör, bor, pezsgő, likőr, égetett szeszesitalok stb.)
  2. nem alkoholos italok (pl.kávé, tea, gyümölcslé, tej, tej helyettesítők, ásványvíz, diétás/nem diétás üdítők stb.)
  3. egyéb (pl.energiaitalok)
 • Kozmetikumok, szépségápolás, divat
 • Autóipar – járművek (márkák és modellek)
 • Egyéb tartós/nem tartós fogyasztási cikkek
 • Gyógyszer kategória
  1. OTC gyógyszerek
  2. egyéb
 • Kereskedelem
  1. kereskedelem
  2. e-kereskedelem
  3. kereskedelmi akció (az 1 napostól a max. 4 hétig tartó akcióig)
 • Szolgáltatások
  1. pénzügyi (bank, biztosító)
  2. telekommunikáció
  3. média (tv, rádió csatorna vagy műsor, online portal, stb.)
  4. turizmus, utazás, szabadidő
  5. kulturális szolgáltatás (fesztivál, koncert, előadás stb.)
  6. egyéb
 • Egészséges életmód/Fitness&Wellness
  Az adott hatóságok által engedélyezett termékek, szolgáltatások, amelyeknek a fogyasztó egészsége, az egészséges életmód népszerűsítése áll a középpontban (pl. egészség/fitness mérőeszközök, applikációk, testedző eszközök, táplálék kiegészítők, vitaminok, energiaszeletek/italok, fitness stúdiók/táborok/programok stb)
 • Image kategória
 • Bevezetőkampány
  1. termék / szolgáltatás bevezetés
  2. termék / szolgáltatás újra bevezetése
 • Üzleti kommunikáció
  Business-to-business aktivitások, ezen belül bármilyen típusú termék/szolgáltatás, bármelyik piaci szegmensből nevezhető.
 • Társadalmi célú kampányok – CSR - Márkák, vállalatok
  1. környezetvédelem
  2. doing good
 • Társadalmi célú kampányok - Non-profit szervezetek
  1. 1%-os kampány
  2. egyéb
 • Kis költségvetésű, gazdasági célú kampányok (5 millió forint alatti) - Az itt pályázó alkotások nem indulhatnak egyúttal a Klasszikus médiumokat nem tartalmazó kampányok kategóriában is.
  Nem nevezhető ide egy már létező, adott márka (ugyanaz a márkanév és a termék/szolgáltatás –kategória) valamilyen változatának - pl. új íz, diétás változat – marketingkommunikációs aktivitása.
 • Hosszú távú hatékonyság/Tartós siker (min. 3 év tartósan kiemelkedő eredményei egy adott terméknél, szolgáltatásnál)
  A pályaműben bemutatott min. 3 éves időszakban az aktivitásnak közös célkitűzéssel kell rendelkezniük mind a stratégia, mind a kreatív megvalósítás során, a meghatározó elemek (pl. szereplő, dal, téma, szlogen) alkalmazásával az időszak során, így bizonyítva a hosszú távú hatékonyságot. A nevezésnek tartalmaznia kell a legutóbbi, 2019-es év eredményét is.
 • Big marketing idea
  Olyan újszerű, eddig nem alkalmazott marketing megoldások bemutatása, amelyek döntően hozzájárultak a hatékony eredmény eléréséhez.
 • Klasszikus médiumokat nem tartalmazó kampányok
  Nem tartalmazhat fizetett vagy nem fizetett televízió-, rádió-, sajtóhirdetést-, óriás plakát-, citylight-, mozireklám megjelenést. (ide nevezhetők pl. PR, „word of mouth”, DM, e-dm kampányok, loyalty program, esemény stb.) Az itt pályázó alkotások nem indulhatnak egyúttal a Kis költségvetésű kampányok kategóriában is.
 • Branded content
  A célcsoport hatékony elérése eredeti, informatív vagy szórakoztató jellegű márkás tartalom létrehozásával, amely nem reklám. A tartalom készülhet a kiadó által vagy függetlenül tőle.
 • Szezonális marketing
  Az év jellegzetes időszakai, az ünnepek és események (pl. Karácsony, Húsvét, Anyák napja, Valentin-nap stb.) lehetőséget biztosítanak az iparági szereplőknek, hogy kommunikációs stratégiát építsenek fel a célközönség ezen meghatározott időszakra vonatkozó érdeklődésére alapozva. Ebben a kategóriában azokat díjazzuk, akik sikeresen éltek egy jellegzetes időszak, ünnep vagy kulturális esemény kínálta lehetőséggel, elérve vagy túlszárnyalva a kitűzött célokat.
 • Youth marketing (tinédzsereknek, fiatal felnőtteknek szóló aktivitások)


INNOVÁCIÓS KÜLÖNDÍJ – ELISMERÉS AZ ÚJÍTÓKNAK!

A hatékony, eredményes munkáért járó Finalist, Bronz, Ezüst, Arany Effie díjak mellé 2019-ben bevezettük az Effie Awards Hungary első különdíját, az Innovációs különdíjat. Ezt az elismerést annak a pályaműnek az alkotói fogják kapni, akik az új infokommunikációs technológiák innovatív, úttörő módon való használatával, alkalmazásával valósítottak meg sikeres marketing aktivitást. Az Innovációs különdíj független elismerés, elkülönül a hagyományos Effie-díjaktól. Ez a különdíj az innováció ösztönzésére született meg – a Microsoft közreműködésével.

Az Effie a Microsofttal együtt ezzel az elismeréssel kívánja jutalmazni a kommunikációs szakma sikeres újító, felfedező, kísérletező alkotóközösségeit, megbízót és ügynökséget. Az Effie-n shortlist-re jutott pályaművek közül a zsűritagok javaslata alapján Innovációs különdíjra jelölt pályaművek közül külön zsűri testület - benne a Microsoft képviselője - fog dönteni az elismerés odaítéléséről. A díj kihirdetésére az Effie Díjátadón kerül sor.Az Effie szervezői fenntartják annak jogát, hogy a benyújtott pályázatokat a pályázó tájékoztatása mellett az általa megjelölt kategóriától eltérő kategóriába átsorolják, valamint - szükség esetén - módjukban áll az egyes kategóriákat összevonni vagy további egységekre bontani. Amennyiben a pályázó ezt nem fogadja el, a benyújtott pályázata törlésre kerül.
Effie - gratulálunk a győzteseknek
Eseménynaptár

Effie Awards Hungary 2020 Évkönyv: letöltés
Ipsos – Effie Awards Analysis
Kivonat:
(A teljes kutatási eredmény is hozzáférhető, jelezd felénk igényedet!)

Feliratkozás

Hírek, aktuális információk a 2020-as versenyről első kézből, elsők között.

Digital hungary
onbrands

Támogatók

TV2 Csoport

Együttműködő partnerek


AWARDING IDEAS THAT WORK ®
© Effie Worldwide, Inc. All Rights Reserved. Effie is a registered trademark / service mark of Effie Worldwide, Inc.
MAKSZ     IAA
X
Szöveg